Clicky

Voor de langere reizen naar het oosten of het westen op de wereld is een jetlag eerder regel dan uitzondering. Toch zijn er handige tips die je kunt toepassen om de jetlag te voorkomen, of in ieder geval te minimaliseren. In deze tekst vind je vijf tips die waarvan je gebruik kunt maken als je niet een jetlag gevoel wil krijgen.

Tip 1 en 2

Allereerst kun je enkele dagen voor je vlucht je slaapritme al aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een uur eerder gaan slapen en een uur eerder opstaan. Als je dit 5 dagen achtereen doet, dan ga je dus al 5 uur eerder naar bed en sta je 5 uur eerder op. Op deze manier raak je bekend met het ritme van de dag op de plaats van bestemming. Een tweede praktische tip is om in het vliegtuig al vast de tijd aan te passen op al je apparatuur zoals je laptop, telefoon, horloge enzovoorts.

Tips 3 tot en met 5

Zorg dat je ontspannen bent. Voorkom de welbekende vakantiestress en wees zo zen mogelijk. Hierdoor kun je je gemakkelijker aanpassen aan de lokale tijd. Een vierde tip bestaat uit het vermijden van alcohol en cafeïne. Drink vooral veel water, maar gebruik geen substanties die het lichaam oppeppen of kunstmatig vermoeid doen raken. De vijfde en laatste tip heeft te maken met beweging. Als je lang vliegt zit je lang stil op de stoel. Het lichaam is hier niet aan gewend. Zorg er daarom voor dat je voldoende blijft bewegen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *